Hej! 

Författare är väldigt olika när det kommer till hur tidigt och hur mycket man vill dela med sig av sina bokidéer eller sitt pågående manus. Många låter kontinuerligt andra läsa och ge kommentarer. Jag tillhör den gruppen som är relativt försiktigt med att låta andra läsa för mycket initialt, eftersom jag hellre vill ha feedback på ett klart manus. Jag anser att det kan vara svårt för en person som varit med från början i skrivprocessen, att sedan bedöma den färdiga storyn på ett "objektivt" sätt. Särskilt när det kommer till överraskningsmoment i en handling. Om man redan fått ta del av olika händelser och varit med i diskussionen kring händelseförlopp är det svårt att återge hur överraskad man egentligen blir. Det finns så klart för- och nackdelar med båda arbetssätten men detta har funkat för mig. 

Nu tänkte jag dock bjuda på ett litet, litet fragment från den roman jag nu arbetar med... 
Denna bok är som jag nämnt i ett tidigare inlägg något annat än det jag tidigare skrivit. Det blir en roman med dramatik, romantik och hämndbegär. Största delen av boken utspelar sig under en semesterresa som blir allt annat än vad deltagarna tänkt sig. I detta kapitel får läsaren ta del av tankarna hos en av karaktärerna, Lea.

Även om jag inte avslöjar så mycket så tycker jag att det är roligt att delge lite från min skrivprocess. Så här ser det ut när jag sitter och skriver, vid vårt matsalsbord är där jag finner mest inspiration.
 
Ta hand om er i höstmörkret så länge, så hörs vi snart igen! 

Anna Rodell Dahlberg, Författare, bokmanus, roman,